Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Σεμινάρια Αστρονομίας στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας


Ξεκίνησαν τα Σεμινάρια Αστρονομίας στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης.

Τα σεμινάρια παρουσιάζονται κάθε Σάββατο απόγευμα στις 6, στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113 (περιοχή 25ης Μαρτίου, Ντεπώ) και η θεματολογία τους περιλαμβάνει ....
από απλά εισαγωγικά θέματα αστρονομίας σχετικά με το ηλιακό σύστημα, τις διαστημικές αποστολές, την εξωγήινη νοημοσύνη, τις μαύρες τρύπες κλπ, έως προχωρημένες τεχνικές λήψης αστροφωτογραφιών και χειρισμό τηλεσκοπίων.

Το πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Ομίλου www.ofa.gr.
Το κόστος κάθε σεμιναρίου είναι 5 Ευρώ, τα οποία καλύπτουν τις σημειώσεις και άλλο υλικό που δίνεται σε κάθε σεμινάριο.

Εκτός από τα σεμινάρια, ο Όμιλος προγραμμάτισε και για φέτος διαλέξεις καθηγητών Αστρονομίας και άλλων επιστημών στον ίδιο χώρο με ελεύθερη είσοδο.

Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια στο e-mail του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας ofa@ofa.gr και στο τηλέφωνο 2310 423133 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα και στην σελίδα του Ομίλου στο facebook.

Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας, είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1997 με σκοπό να φέρει κοντά όλους όσοι κοιτούν ψηλά, θαυμάζοντας το μεγαλείο του σύμπαντος που μας περιβάλλει. Φιλοδοξεί να βοηθήσει στην διάδοση της επιστήμης της αστρονομίας και της διαστημικής στην χώρα μας μέσα από επισκέψεις σε σχολεία και αστροπάρτυ, όπου το κοινό μπορεί να θαυμάσει τις ομορφιές του ουρανού μέσα από τα τηλεσκόπια των μελών του.


Όμιλος Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113, (περιοχή Μαρτίου, Ντεπώ), 546 46 Θεσσαλονίκη, τηλ./fax: 2310 423133
www.ofa.gr

3 σχόλια: