Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Οι 3 βασικοί λόγοι που δεν ανακαλύπτουμε εξωγήινη ζωή!Παρά την αλματώδη πρόοδο στην έρευνα του διαστήματος, κανένα στοιχείο για ύπαρξη εξωγήινης ζωής, δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.
Ο παγκοσμίου φήμης Καθηγητής Αστροφυσικής, και Θεωρητικός Αστροφυσικός από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Michio Kaku, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν έχουμε ακόμη κάποια απόδειξη για την ύπαρξη εξωγήινων.

Πρώτον: ξέρουμε ελάχιστα για τον πλανήτη μας!

Michio Kaku: "Δεν πιστεύω ότι στον επόμενο αιώνα θα ...
βρούμε κάποιο αξιοποιήσιμο σήμα από το διάστημα. Πρώτον, γνωρίζουμε ελάχιστα ακόμη και για τον πλανήτη Γη. Πώς έχουμε απαίτηση να μάθουμε λεπτομέρειες για τους άλλους πλανήτες; Ο γαλαξίας μας είναι εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν από εμάς, και υπάρχουν πλανήτες σε απόσταση δεκάδων εκατομμυρίων ετών φωτός μακριά από εμάς. Έχουμε λοιπόν χαρτογραφήσει μόνο μία μικρή γειτονιά του γαλαξία μας".

Δεύτερον: Ψάχνουμε σε λάθος συχνότητες!

Michio Kaku: "Δεύτερον, έχουμε εξετάσει συχνότητες μόνο κοντά στην συχνότητα του ήχου. Είναι ανόητο. Αναζητούμε υψηλές συχνότητες γιατί μας βολεύει, αλλά οι επιστήμονες δεν πιστεύουμε ότι οι εξωγήινοι θα επικοινωνήσουν μαζί μας σε αυτές τις συχνότητες.
Ίσως χρησιμοποιούν τεχνολογία λέιζερ. Ελάχιστα γνωρίζουμε για αυτό. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε πιο ανοιχτοί. Επίσης, όταν επικοινωνούμε σε μακρινές αποστάσεις πολλές φορές παίρνουμε ένα σήμα και το σπάμε σε κομμάτια. Έπειτα, στέλνουμε το κάθε κομμάτι χωριστά και επανενώνεται στο τέλος.

Με αυτό τον τρόπο όμως που εφαρμόζουμε, μπορεί να βρισκόμαστε στο μέσο μιας δια-γαλαξιακής συζήτησης και να μην το γνωρίζουμε καν. Η τεχνολογία μας είναι σε τόσο αρχικό στάδιο που μπορούμε να αντιληφθούμε μόνο μία συχνότητα, ενώ οποιοσδήποτε αναπτυγμένος πολιτισμός θα έστελνε μηνύματα προς όλες τις συχνότητες ώστε να μην εμποδιστεί από διερχόμενα αστέρια, εκρήξεις, και οτιδήποτε άλλο."

Τρίτον: Είμαστε εγωκεντρικοί και υπερεκτιμούμε την αξία μας!

Michio Kaku: "Μερικές φορές οι επιστήμονες κρίνουν την εξωγήινη τεχνολογία με βάση αυτά που μπορούμε να κάνουμε εμείς και όχι βάσει των δυνατοτήτων που θα μπορούσε να έχει ένας πολιτισμός που έχει αναπτυχθεί ίσως εκατομμύρια χρόνια πριν από εμάς. Είμαστε τόσο εγωκεντρικοί που λέμε«Αυτοί πρέπει να επισκεφθούν εμάς.».
Είμαστε τόσο σημαντικοί ώστε να διακόψουν όλες τις δουλειές τους απλώς για να έρθουν σε εμάς και να μας δώσουν λίγη υπερτεχνολογία. Δεν το νομίζω.
Και τι θα συμβεί στην περίπτωση που οι εξωγήινοι δεν μοιάζουν ούτε στο ελάχιστο με τους ανθρώπους; Να έχουν εντελώς διαφορετική σύσταση, να είναι κάποια όντα, ακόμη και αόρατα; Θα μπορέσουμε να τους αντιληφθούμε; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι εύκολη, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κάποιος ότι η νέα θεωρία για την ύπαρξη παράλληλων συμπάντων κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Εκτιμούμε πως το σύμπαν μας δεν είναι τίποτε άλλο από μία μικροσκοπική φούσκα που πλέει μέσα σε ένα πολύ μεγαλύτερο σύμπαν. Δεν πιστεύουμε πια ότι υπάρχει ένα σύμπαν, αλλά ένα μεγα-σύμπαν με φούσκες που συνεχώς κάνουν την εμφάνισή τους και εκρήγνυνται όπως συνέβη και με το Μπιγκ Μπανγκ. Έτσι, το σύμπαν μας μπορεί να συνυπάρχει σε έναν ωκεανό με άλλα σύμπαντα".

10 σχόλια:

 1. πα πα .να μου λείπει δε θελω ποτε μου να δω εξωγηινους..και μονο στη σκεψη σκιαζομαι..αφου ειναι εξωγηινοι , θα χουν αλλη φατσα.. βεβαια απο την αλλη, να μου πεις, και εκεινοι αμα μας δουν εμας ισως σκιαχτουν..εμεις θα ειμαστε γι αυτους οι εξωγηινοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "το σύμπαν μας δεν είναι τίποτε άλλο από μία μικροσκοπική φούσκα που πλέει μέσα σε ένα πολύ μεγαλύτερο σύμπαν." Είμαστε πολλοί εγωιστικά όντα είναι η αλήθεια...
  Καλή σου ημέρα Στράτο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τελικά...τρεις βασικοί λόγοι, που όχι μόνο μας εμποδίζουν μα ανακαλύψουμε εξωγήινη ζωή στο Σύμπαν, αλλά οι ίδιοι λόγοι μας εμποδίζουν να ανακαλύψουμε την ζωή στο μικρό δικό μας σύμπαν......
  ..ξέρουμε ελάχιστα τον "πλανήτη μας" ..τον περίγυρό μας..
  ..ψάχνουμε σε άλλες "συχνότητες"..χωρις διάθεση να συνενοηθούμε..
  ..και...είμαστε εγωκεντρικοί, υπερεκτιμούμε την αξία μας...τον εαυτό μας...
  Καλό υπόλοιπο Κυριακής να έχεις SUPRNOVA !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ πολύ astazzia μου,χαίρομαι που σε ξαναδιαβάζω εδώ.
   Καλό μήνα να έχεις.

   Διαγραφή
 4. Φίλε μου Καλησπέρα,
  βλέπω έχεις ωραίο θέμα, τα ερωτήματά μου πολλά..
  υπάρχουν όντως εξωγήινοι? και αν ναι, γιατί
  τόση μυστικότητα?
  γιατί όταν ανακαλύπτουν όλα αυτά που κατά καιρούς
  διαβάζουμε δεν ακούγονται από επίσημες πηγές?
  υπάρχει φόβος..
  φόβος για αυτό που δεν ξέρουμε
  φόβος για το αν είναι πιο ισχυροί από εμάς..
  αλλά όλα αυτά είναι υποθέσεις..
  Δηλαδή υπάρχει ζωή και σε τι μορφή?
  έχουμε την τεχνογνωσία.. να τους αντιμετωπίσουμε?
  να τους πλησιάσουμε..
  ερωτήματα... δικά μου καθημερινά ίσως ανόητα
  λόγω έλλειψης γνώσης..
  οπότε αν γελάσεις μαζί μου.. ξέρω θα πω έχεις δίκιο..
  είμαι όλο αυτιά, αν έχεις απαντήσεις..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν υπάρχει περίπτωση να γελάσω tuki μου.
  Κάτσε φτιάξε καφέ γιατί θα σε προβληματίσω αρκετά!!
  Σε όλα αυτά που ρωτάς η πληροφόρηση είναι ελεγχόμενη αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
  Η NASA γνωρίζει τόσα πολλά,όσα για να γεμίσει μια βιβλιοθήκη.
  Είμαι πεπεισμένος πως κάτι φοβάται,ίσως και να ελέγχεται ήδη ίσως.
  Πιστεύω ακράδαντα πώς όλοι οι πρόεδροι των Η.Π.Α.γνωρίζουν.
  Σκέψου ότι σε ένα σύμπαν με 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, που ο καθένας περιλαμβάνει εκατομμύρια αστέρια, είναι απίθανο η γη να είναι το μόνο μέρος όπου υπάρχει ζωή.
  Μόνο αυτοί οι αριθμοί είναι αρκετοί για να θεωρώ λογική την ύπαρξη εξωγήινων. Η πραγματική πρόκληση είναι να βρούμε με τι μοιάζουν πραγματικά.

  Πρέπει μονάχα να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας για να καταλάβουμε πως η ανθρώπινη φύση μπορεί να μετεξελιχτεί σε κάτι που δε θέλουμε να συναντήσουμε.
  Τέτοια ανεπτυγμένα όντα μπορεί να κινούνται κατά νομάδες, ψάχνοντας να κατακτήσουν και εποικίσουν άλλους πλανήτες.

  Αν οι εξωγήινοι μας επισκεφθούν ποτέ, νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα μοιάζει με αυτό της πρώτης επίσκεψης του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική, που δεν ήταν και τόσο καλό για τους ιθαγενείς.

  Οι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει πλειστάκις να έλθουν σε επαφή με πιθανούς εξωγήινους πολιτισμούς. Το 2008 η NASA εξέπεμψε στο διάστημα το τραγούδι των Μπιτλς «Across the Universe» προκειμένου να λάβει κάποιο μήνυμα φιλίας από εξωγήινες μορφές ζωής. Το μήνυμα αυτό αναμένεται να φθάσει στην περιοχή του Πολάρις το 2439.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. φίλε μου, πω πω..τι να πω τώρα?
  ούτε να το σκεφτώ δεν θέλω..
  το παράδειγμα του Χριστόφορου Κολόμβου
  στην Αμερική τα λέει όλα.
  Άστο καλύτερα,
  θέλω να ελπίζω σε κάποιο μήνυμα φιλίας
  πραγματικό.. αλλιώς θα πάθουμε ότι και
  οι ιθαγενείς..
  Καλό βράδυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο αντίστοιχος Κορτέζ αλλά με μορφή αλίεν!Αυτές τις μεγάλες στιγμές να ζήσω και τι άλλο στο κόσμο.
   Ελπίζω να σε κάλυψα στο προηγούμενο σχόλιο μου.
   Καλό βράδυ.

   Διαγραφή