Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Το καταπληκτικό ταξίδι του National Geographic έως στην άκρη του σύμπαντος που μας κάνει να συνειδητοποιούμε πόσο πραγματικά μικροί είμαστε αλλά ταυτόχρονα και πόσο μοναδικοί. Ξεκινώντας από το διαστημόπλοιο Γη, απολαύστε την απίστευτη διαδρομή μέσα από αστέρια και γαλαξίες μέχρι τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του γνωστού σύμπαντος.Με Ελληνικούς υπότιτλους χωρισμένο σε 9 επεισόδια για να μην κουράζει.Καλό Σαββατοκύριακο.


4 σχόλια:

  1. ααα τι ομορφο αυτο πανω με τον τιτλο!!!

    καλησπερα στρατο!

    φιλιααααααααα να περνας ομορφα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώώώώώώώώώώώώώώevaκι μου,όντως πέρασα όμορφα και μόλις γύρισα απο χαλκιδική (πολύ ζέστη!)Χαίρομαι που πέρασες απ'τα μέρη μου και ότι σου άρεσε.

      Διαγραφή
  2. Τι να πρωτοσχολιάσω. Όλοι μα όλοι θα πρέπει να δουν αυτά τα βίντεο ώστε να καταλάβουμε την ασημαντότητά μας.

    Άξιο σημείο αναφοράς (νομίζω στο 3ο βίντεο) το γεγονός ότι στον Τιτάνα, δορυφόρο του Κρόνου, υπάρχει φυσικό αέριο σε υγρή μορφή. Αυτό σημαίνει ότι, αν εδώ στη γη τα βρούμε σκούρα και έχουμε τη δυνατότητα να εγκαταλείψουμε τον πλανήτη, ίσως μετοικήσουμε στον Τιτάνα.

    Στο τέλος αφήνει ένα αισιόδοξο μήνυμα. Το μήνυμα είναι πως παρόλο που είμαστε κάποιο συντρίμμι της αρχικής Μεγάλης Έκρηξης ίσως κάποιοι άξιοι άνθρωποι στο μέλλον βρουν τρόπο να πάμε, μέσω μιας ρωγμής του χωρόχρονου, μιας σκουληκότρυπας, σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν και να βρούμε μια άλλη γη ίσως καλύτερη από τη δική μας.

    Περί σκουληκότρυπων είχα μεταφράσει, όσο μπορούσα καλύτερα, ένα άρθρο του Χώκινγκ.

    Αν έχεις υπομονή διάβασέ το εδώ:

    http://larissa-town.blogspot.gr/2011/07/how-to-build-time-machine-stephen.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το διαβάσω αύριο φιλε Gyro έχεις το λόγο μου.
      Όσο για το άν βρούμε καλύτερη ή έστω ίδια Γη με τη δική μας να σου πω πως δέν είμαι και τόσο αισιόδοξος,δεν ξέρω το γιατί αλλά αυτή την αίσθηση έχω.Αν το δούμε μαθηματικά και βάσει του νόμου των πιθανοτήτων θα πρέπει να υπάρχουν πολλές στο σύμπαν,άρα και να κατοικούνται!Τότε μπαίνουμε στα της φυσικής και στα παράλληλα σύμπαντα και θα μπερδέψουμε τα μπούτια μας.Το μόνο σίγουρο είναι πως 10 πλανήτες σαν τη Γη μας να βρούμε θα καταφέρουμε να τις μολύνουμε κι'αυτές!!

      Διαγραφή