Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Όλο το γνωστό Σύμπαν σε ένα ταξίδι έξι λεπτών από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής ΙστορίαςΑνοίξτε οπωσδήποτε τα ηχεία σας, γιατί η μουσική είναι καταπληκτική.
Το βίντεο ξεκινάει από τα Ιμαλάϊα για να φτάσει στο απώτατο άκρο του Κόσμου και στην αρχή του, το Big Bang. Έναν Κόσμο που περιέχει περίπου 100 δισεκατομμύρια άστρα μόνο στον Γαλαξία μας, και κατά προσέγγιση 125 δισεκατομμύρια γαλαξίες (εκ των οποίων μόνο οι 3.000 είναι ορατοί). Έναν Κόσμο που έχει διάμετρο περίπου 40 δισεκατομμύρια έτη φωτός, ενώ το παρατηρήσιμο Σύμπαν είναι μόνο 13.7 δισ. έτη φωτός. Άρα μπορούμε να δούμε ένα απειροελάχιστο μόνο κομμάτι του Σύμπαντος. Πώς λοιπόν να πιστέψουμε ότι η Γη μας είναι ο μοναδικός τόπος με συνθήκες κατάλληλες για την ‘σπορά’ της όποιας ζωής;
Ας σημειωθεί πως το πιο πάνω βίντεο φτιάχτηκε από αστροφυσικούς του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη.  
Σχολιάστε αν θέλετε όχι μόνο το βίντεο αλλά και τα συναισθήματα που σας πλημμυρίζουν βλέποντας το.

2 σχόλια:

 1. Φίλτατε το έχω δει πριν κανά χρόνο περίπου. Τα συναισθήματα έχουν να κάνουν με το πόσο ασήμαντοι είμαστε τελικά στην απεραντοσύνη του κόσμου τούτου.

  Είχα γράψει και λίγα λόγια μαζί με το βίντεο που έχεις και ένα ακόμα. Δες εδώ
  http://larissa-town.blogspot.gr/2011/01/blog-post_19.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα είδα φίλε μου Gyro,και πολλά ακόμη τα βλέπω και τα ξαναβλέπω δίχως να τα χορταίνω.Είναι τόσο ωραία και ευκολονόητα που θέλω να τα μοιράζομαι με τους φίλους και αναγνώστες.Αρκετά από αυτά τα γνωρίζουμε και κάποιοι απο εμάς τα έχουν σπουδάσει.
  Πιστεύω όμως και νομίζω πως θα συμφωνήσεις μαζί μου οτι η γνώση είναι το πάν και πρέπει να μεταδίδεται αποτελεσματικά και να είναι κατανοητή στον λιγότερο χρόνο.
  Θεωρώ λοιπόν πως η οπτικοακουστική μέθοδος είναι η καλύτερη και η αποτελεσματικότερη.Ευχαριστώ για το σχόλιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή