Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ανεξάρτητη αποικία στον Άρη με 3D printers σχεδιάζει η NASA μέχρι το 2030


Ένα πλήρες σχέδιο για την εποίκηση του Άρη μέχρι το 2030 έδωσε η NASA στη δημοσιότητα, σημειώνοντας μάλιστα ότι μέχρι τότε στόχος είναι η ανθρώπινη αποικία να είναι πλήρως ανεξάρτητη απο τη Γη.

H αποστολή ανθρώπων στον Κόκκινο Πλανήτη θα είναι εφάμιλλη με την αποστολή στο φεγγάρι, ακόμα και με την ανακάλυψη της Αμερικής.


«Αναζητούμε τρόπους ώστε οι άνθρωποι να εργάζονται, να μαθαίνουν να λειτουργούν και να ζουν έξω από τη Γη για παρατεταμένο διάστημα. Οποιοδήποτε ταξίδι στον Άρη θα πάρει αρκετούς μήνες και η γρήγορη επιστροφή δεν αποτελεί επιλογή» ανέφερε η ανακοίνωση της NASA.

Τις επόμενες δεκαετίες η Διαστημική Υπηρεσία θα συνεχίσει να συγκεντρώνει πληροφορίες από τους σταθμούς ώστε να βρει τρόπο τα πληρώματα των αστροναυτών να μπορούν να ζήσουν για περισσότερο διάστημα εκτός Γης χωρίς προβλήματα υγείας, όπως καρκίνος από τη διαστημική ακτινοβολία, προβλήματα γονιμότητας και όρασης.

Οι πρώτες απόπειρες περιλαμβάνουν την αποστολή ανθρώπων σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι, ενώ το τελευταίο βήμα θα είναι η αποστολή ανθρώπων στην τροχιά του Άρη ή ενός από τα φεγγάρια του, πριν αποσταλούν πληρώματα στην επιφάνεια του ίδιου του πλανήτη. Στη συνέχεια, εάν το πετύχουν, θα δημιουργήσουν αποικίες χρησιμοποιώντας αρθρωτή αρχιτεκτονική και 3D εκτυπωτές.

Όπως ανακοίνωσε, η NASA ρίχνει πλέον όλο το βάρος των εργασιών της προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε αυτό το πλαίσιο ετοιμάζει νέα μέσα και συστήματα μεταφοράς, που θα χρησιμοποιούν την ηλιακή πρόωση (μετατροπή ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική στο διάστημα). Παράλληλα, θα στέλνονται «πακέτα» με προμήθειες και εξοπλισμό στον Άρη μήνες ή ακόμα και χρόνια πριν την προσεδάφιση των ανθρώπων.


2 σχόλια: