Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Έτσι είναι οι ηγέτες.





Η «άτακτη υποχώρηση» του προέδρου Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη στις απειλές των Ευρωπαίων ηγετών , στην «κλοπή» καταθέσεων των Κυπρίων, με την απειλή της «άτακτης χρεοκοπίας» της οικονομίας της χώρας, με οδήγησε σε σύγκριση με έναν άλλον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, πρώην αντάρτης της ΕΟΚΑ, δεν φοβήθηκε κανέναν, δεν άκουσε κανέναν «σύμβουλο», «επίτροπο» της Ε.Ε και είπε ξεκάθαρα ένα «όχι» στο σχέδιο Ανάν. Ο Κυπριακός λαός άκουσε τον ηγέτη του και αρνήθηκε ένα σχέδιο που προσπάθησαν να το επιβάλλουν οι ξένες δυνάμεις και θα ήταν επιζήμιο για την Κυπριακή Δημοκρατία. Δεν ήθελε «τούρκικο ζυγό» στην πατρίδα του.


Έτσι είναι οι ηγέτες. Κάνουν αυτό που θεωρούν σωστό για την πατρίδα και δεν υποχωρούν σε πιέσεις. Ο Παπαδόπουλος δεν είχε φοβηθεί κανέναν και ο χρόνος έδειξε πόσο δίκιο είχε. Δεν ήθελε να πει το «ναι» σε ένα σχέδιο που θα ήταν επιζήμιο για την πατρίδα του κι ας τον απειλούσαν όλες οι χώρες της Ευρώπης, οι ΗΠΑ, ο ΟΗΕ κτλ.



4 σχόλια:

  1. Αυτός ο Άνθρωπος είχε πει: "Παρέλαβα κράτος, δεν θα παράδωσω κοινότητα"!
    Κάτι τέτοιοι λείπουν από τη σημερινή πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν λείπουν λέει φίλε μου!Ανάμεσα στους μικρομεσαίους πολιτικούς μας θα ήταν ένα πρώτο ανάστημα – για να πει τα όχι που χρειαζόμαστε και να εφαρμόσει τα ναι.
    Οι Μαυρογιαλούροι εξακολουθούν να κυβερνούν σαν να μην έχει χρεοκοπήσει η χώρα, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.
    Εν τω μεταξύ, η χώρα και το κράτος διαλύονται. Υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφαλιστικά ταμεία, όλα βυθίζονται στο χάος.
    Ευχαριστώ για το σχόλιο σου και για το ότι πέρασες απ'τα μέρη μου.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καημένη Κύπρος..πόσα να αντέξεις; τόσο μικρή κι όλο βάσανα. ΕΟΚΑ(1955-1959) ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ (1974) ΕΥΡΩ,ΜΝΗΜΟΝΙΑ,ΤΡΟΙΚΕΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ και τώρα αυτό με τις τράπεζες και τις καταθέσεις μας :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ολα τα παραπάνω που ανέφερες (ΕΟΚΑ,Αττίλας,Μακάριος,Σολωμού) οι πολιτικοί της Κύπρου στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και τίμησαν τον όρκο τους και ψήφισαν ολοι οχι,σε αντίθεση με τούς Έλληνες συναδέλφους τους που έχουν προδώσει προ πολλού τη χώρα μας.
      Ενα μικρόφωνο στο πολυτεχνείο,ενα ζεϊμπέκικο, αρκεί για να γίνεις πολιτικός σε μια διαδεχομενη σε οικογένειες Ελλάδα.

      Διαγραφή