Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Σήμερα στη Χαλκιδική. Αύριο σε όλη την επικράτεια...



Οι Σκουριές είναι γύρω στη μια ώρα δρόμος από τη Θεσσαλονίκη..

Η Ιερισσός λίγο πιο μακριά...

Τα βλέπουμε από τη τηλεόραση και δεν μας νοιάζει λές και μιλάμε για άλλη χώρα,αλλά δυστυχώς για όλους εμάς καταντήσαμε να γίνουμε αναίσθητοι με τα εγκλήματα που συμβαίνουν στα μέρη του Αριστοτέλη.
Αλλά τι μας νοιάζει εμάς  απ'τη πόλη?Δε βαριέσαι!Χειμώνας είναι ακόμη άστους να φαγώνονται ας έρθει το καλοκαίρι και θα δούμε μόνο τα μπανάκια μας μη μας χαλάσετε! 


Κάποιοι άλλοι όμως αγωνίζονται για το τόπο τους, τα παιδιά τους και τα δάση τους τη υγεία τους που κινδυνεύει...
Σ'αυτούς λοιπόν προσωπικά σαν Στράτος σας παρακαλώ μη το βάλετε κάτω..

Κι επειδή δεν το βάζετε κάτω κι όλα αυτά σας πεισμώνουν και, προπαντός σας ενώνουν και με άλλους κατοίκους γειτονικών περιοχών που έρχεται και η δική τους σειρά, ΒΡΕΘΗΚΑΤΕ ΣΕ ΚΑΤΟΧΗ! ΜΕ ΚΑΤΟΧΙΚΟ-ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΩΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ! ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!" Η πλήρης αντιστροφή κάθε έννοιας: προστασία δικαιωμάτων των πολιτών-έννομη τάξη-διαφάνεια-τήρηση του Συντάγματος. Ειδικά το τελευταίο μας αποχαιρετά και με τη βούλα! Αλλιώς πώς εξηγείς ότι απάγονται, κυριολεκτικά, γείτονές σου και εξαφανίζονται σε αστυνομικά τμήματα, ότι τις τελευταίες μέρες προσαγάγονται καμιά δεκαριά τη μέρα άτομα στο τμήμα όπου τους πιέζουν και τρομοκρατούν για να τους πάρουν δείγματα DNA! Kάτι που έμαθες πως είναι παράνομο αν δεν τους απαγγελθούν κατηγορίες και με τους δικηγόρους να μην αφήνονται να πλησιάσουν!

Αλλά αυτό που δε χρειάζεται να σου εξηγήσει κανείς πόσο απαίσιο και ανώμαλο είναι, έχει να κάνει με το ότι στους προσαχθέντες, χωρίς ουσιαστικό λόγο, βρίσκονται και 14-15-17χρονα παιδιά, μαθητές γυμνασίων και λυκείων, ακόμη κι ένας άνθρωπος παραπληγικός, που οι ένστολοι "φρουροί του νόμου" επιχειρούν να τους αποσπάσουν γενετικό υλικό..! Κι επιτέλους: αρχίζεις να κατανοείς ότι αυτό που ζεις εσύ, που ζούμε όλοι, που μας περιμένει εσένα-εμένα-όλους, ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ με ό,τι έχει απομείνει από το κουφάρι της όποιας δημοκρατίας...




O νόμος της σιωπής.

6 σχόλια:

  1. Καλημέρα Ευτάστριε.Θα ξεκινήσω, δίνοντάς σου μία (ερμηνεία), στη απορία της φράσης σου "Η πλήρης αντιστροφή κάθε έννοιας: προστασία δικαιωμάτων των πολιτών-έννομη τάξη-διαφάνεια-τήρηση του Συντάγματος."και που αφορά το ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΙΡΑΜΑ, που βρίσκεται πιθανόν η χώρα μας εδώ και χρόνια και που μέρος του φανερώνεται εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=AMwpBzdzo_M Τα συμπεράσματα, θαρρώ αυτονόητα.

    Κι επειδή...
    Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγάει, μας κυνηγάει
    Γύρω σε κάθε βλέμμα το συρματόπλεγμα
    γύρω στην καρδιά μας το συρματόπλεγμα
    γύρω στην ελπίδα το συρματόπλεγμα
    Πολύ κρύο, πολύ κρύο, πολύ κρύο εφέτος

    Πιο κοντά, πιο κοντά
    μουσκεμένα χιλιόμετρα μαζεύονται γύρω τους

    Μέσα στις τσέπες του παλιού πανωφοριού τους
    έχουν μικρά τζάκια να ζεσταίνουν τα παιδιά
    Κάθονται στον πάγκο κι αχνίζουν
    απ’ τη βροχή και την από στάση
    Η ανάσα τους είν’ ο καπνός ενός τραίνου
    που πάει μακριά, πολύ μακριά
    Κουβεντιάζουν
    και τότε η ξεβαμμένη πόρτα της κάμαρας
    γίνεται σαν μητέρα που σταυρώνει τα χέρια της
    κι ακούει

    Πιο κοντά, πιο κοντά
    Τούτες τις μέρες...
    Πιο κοντά, πιο κοντά


    Είθε, να ξεκινήσουν όλα "απ΄τα μέρη του Αριστοτέλη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία ασέβεια προς τον δημιουργό, οι στίχοι είναι του Γιάννη Ρίτσου!
    Και πάλι καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το λιγότερο που μπορώ να σου πω είναι πως με συγκίνησες βαθύτατα με τα λόγια του μεγάλου αυτού ποιητή που ξέρεις πως είναι ο αγαπημένος μου,πως είχα την τύχη,χαρά,ευλογία λέω εγώ να τον γνωρίζω και προσωπικά.
    Όσο για το βίντεο που μου πρότεινες,ακόμα αντηχούν στα αυτιά μου τα λόγια της Μπενάκη και μετά από οκτώ χρόνια ξετυλίγεται ο μίτος της Αριάδνης βλέποντας τα λόγια της να γίνονται πραγματικότητα.
    Αν κάτσεις και το σκεφτείς θα νιώσεις τρόμο για όλα αυτά που αποφασίζουν κάποια τομάρια για το μέλλον μας και των παιδιών μας χωρίς εμάς.
    Εκείνο που με πειράζει είναι ότι τότε έλεγα δεν είναι δυνατόν να συμβούν τέτοια πράγματα,μα τελικά βγαίνουν ενα ένα.
    Εμείς φταίμε που είναι όλοι αυτοί εκεί που είναι γιατί σαν τα βόδια πήγαμε και τους ψηφίζαμε τόσα χρόνια.
    Η βρωμιά τους έχει καλύψει όλη τη χώρα.
    Η πελατειακή σχέση μεταξύ ψηφοφόρων και των δύο πάλε ποτέ μεγάλων κομμάτων κατασπαράξε ότι είχε απομείνει από το αδύνατο και άρρωστο σώμα της Ελλάδας μας.
    Είδα την προηγούμενη εβδομάδα στο συνέδριο των αποκαλούμενων σοσια-ληστων να χειροκροτούν με πίστη και αφοσίωση τον αρχιτέκτων της προδοσίας Παπανδρέου και δεν σου το κρύβω ήθελα να μπω μέσα στη τηλεόραση και να τους βάλω φωτιά..
    Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Ευτάστριε. Απόλυτα δικαιολογημένη βρίσκω την "πελώρια επιθυμία σου", για το γεγονός που αναφέρεις!Να σου αναφέρω και κάτι άκρως ειρωνικό που διάβασα πρόσφατα (που αφορά και την θεματολογία σου-μας,)και που ακόμη στροβιλίζει στο νου μου, με ποικίλα συναισθήματα, για την Χλωμή Μπλε Κουκίδα που αναφέρει ο Σάγκαν τον πλανήτη μας...Λοιπόν,Η ΝΑΣΑ το 1972 έστειλε...το πρώτο μήνυμα "ειρήνης και φιλίας της ανθρωπότητας στο σύμπαν" το οποίο συγκρότησε ο εξαίρετος Κ.Σάγκαν με τον Δρα Φρανκ Ντρέικ και τη σύζυγο του Σάγκαν που σχεδίασε το μήνυμα των πινακίδων.Δεν είναι απίστευτα ειρωνικό,ένα τόσο εγωκεντρικό είδος να θεωρεί ότι μπορεί να δώσει μηνύματα Ειρήνης και φιλίας σ ένα σύμπαν το οποίο διέπεται από "φυσικούς" νόμους, αέναα;Θα μου πεις τι κάθομαι και γράφω κι εγώ τώρα, εδώ ο κόσμος χάνεται κι εγώ "βαρκούλες αρμενίζουνε"...Ηταν μια πληροφορία που ένιωσα την ανάγκη να συσχετίσω με τα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη μας.
    Μάλλον είμαι για το παραδίπλα σύμπαν, χα χα επηρεασμένη από το υπέροχο "Fringe"!
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tόση ματαιοδοξία πως μπορεί να χωράει σε μια χλωμή μπλε κουκκίδα ε?
      Επέτρεψε μου να σου χαρίσω ένα τραγούδι που το λατρεύω και έχει άμεση σχέση με το καταπληκτικό σήριαλ Fringe(το έχω δεί όλο μέχρι το τέλος) αφού ήταν και ο αγαπημένος καλλιτέχνης του walter.Είναι το space oddity(Διαστημική μοναδικότητα) του μεγάλου david bowie
      Καλό ξημέρωμα.
      http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=rKE3FSPJu-4

      Διαγραφή
  5. Έξοχο, σαν την Διαστημική Μοναδικότητα...Love it!Ευχαριστώ και ανταποδίδω βεβαίως βεβαίως στη ματαιοδοξία με τι άλλο... DAVID BOWIE_____THE MAN WHO SOLD THE WORLD http://www.youtube.com/watch?v=HSH--SJKVQQ
    Φιλιά για καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή