Ευχαριστώ πολύ τη konnie για τη μετάφραση
Το μπιγκ μπανγκ
Ο εσχατος ηρωας της χαμηλης συχνοτητας.Το θεικό διαγαλαξιακό μπασο που συνδεει τις φυλες του ηλιακου μας συστηματος.
Aν μπορουσαμε να επικοινωνησουμε απο το μικροσκοπικο μας ηλιακο επιπλεον(που επιπλεει δλδ) ξυλαρακι με εναν αλλο γαλαξια τι θα λεγαμε;
Μπορουμε να αποστειλουμε εικονες συμβολα χημικους τυπους ή γλωσσα.
Η μαγεια της μουσικης ειναι ενα σημαδι συνειδητοποιησης που θα μπορουσε να γινει αντιληπτο σε μακραν κειμενους (flung=εκτοξευμενους) κοσμους εκατομμυρια ετη φωτος απο τον ορίζοντά μας.
Η μουσικη ειναι μια διαστρικη γλωσσα απο εναν πολυ ασημαντο πλανητη εναν απο εννεα στο συστημα μας ο οποιος πλεει μεσα απο το χρονο και το διαστημα μεχρι το επομενο αναποφευκτο Big Bang…
Η εποχη της επιστημης εχει αποτυχει να εξηγησει το συμπαν μας με τη λογικη.
Κατα συνεπεια η δυναμη της μαγειας (εδω προσωπικα διαφωνω) σταδιακα εχει αναδυθει απο τη συνειδηση μας για να εξιχνιασει τα ανεξιχνιαστα .
Οι πιο ξεχωριστοι επιστημονες μας απροθυμα παραδεχονται οτι το ανθρωπινο γενος δεν ειναι τιποτα, παρα μερικα δισεκ. πλασματα που καθονται σ ενα κομματι ηλιακης σανιδας που επιπλει στο διαστημα.
Μαγεια ειναι η τεχνη της επιδρασης στην πορεια των γεγονοτων δια της μεσολαβησης πνευματικων δυναμεων(θεός; λεω εγω) ή άλλης υπερφυσικης επινοησης.
Συμφωνα με τον Arthur C Clarke οποιαδηποτε αρκουντως προηγμενη τεχνολογια ειναι δυσδιακριτη (δεν διακρινεται) απο τη μαγεια .Οι πρωτοι πολιτισμοι συχνα συνέχεαν (μπερδευαν) τον ανεξηγητο κοσμο γυρω τους με τη μαγεια.
Ο Rupert Sheldrake στο βιβλιο του ‘’επτα πειραματα που θα μπορουσαν ν’αλλαξουν τον κοσμο’’ εχει δηλωσει πως η σταση των επιστημονων προς τα πειραματα επηρρεαζει τα αποτελεσματα των πειραματων τους.
Δεν υπαρχει κανενα συγκεκριμενο γεγονος στην επιστημη και ως εκ τουτου ο παραλογισμος της μαγειας παιζει σπουδαιο ρολο στον λογικο μας κοσμο.
Ο Werner Heisenberg ,κορυφαιος φυσικος του 20ου αιωνα εχει δηλωσει πως η μαζα ειναι μια φυσικη(υλικη;) ερμηνεια της ενεργειας.
Θρησκευτικοι οργανισμοι (εδω τα τσουγκριζουμε τελειως ομως ε;) εχουν αντιληφθει τη δυναμη της μαγειας και γι’αυτο εμονοπώλησαν την ερμηνεια του υπερφυσικου για να ελεγχουν τον ανθρωπινο νου(εκτος κι αν λεει για κατι σαηεντολογιες κλπ)
Το συμπαν ως ολον ειναι περαν εξηγησεως.(τωρα τα λεει καλα παλι)Μονο στο τελος του 20ου αι. η ρωμαικη καθολικη εκκλησια παραδεχτηκε οτι ο μεγας οραματιστης Galileo Galilei ηταν στην πραγματικοτητα σωστος.Η δευτερη χιλιετια εχει τελειωσει.Οι επιστημονες πρεπει να παραδεχτουν οτι το συμπαν ειναι μαγικο.(Τελικα μαλλον συμφωνω με τον τυπο)
ο καθένας μας ψάχνει μια δική του προσωπική εξήγηση για τον κόσμο γύρω του.. (άλλοι επιστημονικούς, άλλοι θρησκευτικούς..)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ μάλλον συγκλίνω στην υπέροχη θεώρηση των πραγμάτων στην "τριλογία του κόσμου" του Φίλιπ Πούλμαν.. ^^
Δεν γνωρίζω τη συγκεκριμένη τριλογία Lydia και μου ξεκίνησες τη πε
ΑπάντησηΔιαγραφήριέργεια για να το αποκτήσω(κάτι μου λέει πως αξίζει).
Όλοι μας κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε υπαρξιακές αναζητήσεις και μένουμε μετέωροι ώσπου να καταλήξουμε κάπου τελικά.
Ευχαριστώ για το σχόλιο αρτιστα μου.