Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα τους ήχους που εκπέμπει ο πλανήτης μας στο Διάστημα


Τα σωματίδια των ανέμων αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της Γης και παράγουν «τραγούδια». Δείτε το σχετικό βίντεο

Η αλληλεπίδραση των σωματιδίων των ανέμων με το μαγνητικό πεδίο της Γης παράγει ένα συνδυασμό ήχων οι οποίοι εκπέμπονται στο Διάστημα. Αυτά τα κοσμικά τραγούδια τα άκουσαν και τα κατέγραψαν οι δίδυμοι δορυφόροι RBSP και η NASA τα έδωσε στη δημοσιότητα.

Το ρεφρέν της Γης

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τους ήχους αυτούς μπορούν να τους ακούσουν και οι αστροναύτες που κάνουν εργασίες έξω από τα διαστημικά σκάφη ή τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό Θα έπρεπε όμως να βγάλουν τα σκάφανδρα τους για να ακούσουν το «ρεφρέν της Γης» όπως χαρακτήρισαν αυτούς τους ήχους οι ειδικοί. Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα ένα από αυτά τα ρεφρέν το οποίο η Γη «τραγούδησε» στις 5 Σεπτεμβρίου.
Και για να προλάβω τυχόν απορίες(εύλογες) του τύπου πως μεταδίδεται ο ήχος στο απόλυτο  κενό Mr suprnova?Με τη μορφή ραδιοκυμάτων.

6 σχόλια:

  1. Ακούγωντας τον ήχο του βίντεο, μου ήρθε ένα τραγούδι παλιό του Τώνη Μαρούδα στο μυαλό:Σου σφυριζω... Για να βγεις σου σφυριζω...Και κρυφομουρμουριζω...
    Σ' αγαπω σ'αγαπω... http://www.youtube.com/watch?v=Z2GsuiiIYtA
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα να 'χουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι το γνωρίζω από τον Πάριο όμως!
    Ευχαριστώ πολύ για το τραγουδάκι.
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσα!να μαι κι εγω :)ερχομαι καθημερινα εδω μεσα ,αλλα καποιες φορες δεν εχω τι να γραψω και δε μου αρεσει να γραψω απλα για να γραψω...σημερα ομως ειπα να γραψω κάτι μην νομίσεις οτι ξεχασα το μπλογκ σου.οοοοχι δε το ξεχασα το επισκεπτομαι καθημερινα..
    καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάτι ξέχασα όμως, ξεχασα να σχολιασω :)) πολυ ενδιαφερουσα αυτη η αναρτηση..μαθαμε ακομη κατι, ευχαριστούμε πολύ

      Διαγραφή
    2. Λογικό το βρίσκω Δελφινάκι και γω επισκέπτομαι πολλά blogs καθημερινά,αλλά δεν έχω τι α γράψω είτε γιατί δεν γνωρίζω είτε δεν έχω χρόνο να σκεφτώ και να γράψω κάτι που θα αξίζει να διαβαστεί απ'τον εκάστοτε bloger,άρα μην αγχώνεσαι.

      Διαγραφή