Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Γνωρίστε την ESA, την υπηρεσία διαστήματος της Ευρώπης
Μαζί με τα 500 εκατομμύρια των κατοίκων 20 Ευρωπαϊκών κρατών, είστε συνιδιοκτήτες μίας από τις υπηρεσίες διαστήματος που πρωταγωνιστούν στην εξερεύνηση του διαστήματος.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (European Space Agency ή ESAστα αγγλικά) είναι ένας διακυβερνητικός οργανισμός, μέσα από τον οποίο τα Κράτη Μέλη του συνεργάζονται προς όφελος των εθνικών τους συμφερόντων, αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.
Ενόψει της συνάντησης υπουργών από όλη την Ευρώπη στις 20 και 21 Νοεμβρίου με σκοπό να αποφασίσουν το μέλλον του οργανισμού, ένα νέο βίντεο προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσετε την ESA.  

The Villafranca VIL-2 15m S-band antenna
ESA σήμερα αριθμεί 20 Κράτη Μέλη
Η ESA ξεκινάει με λίγα για να καταφέρει πολλά· ο προϋπολογισμό της είναι πολλές φορές μικρότερος από εκείνων άλλων διαστημικών υπηρεσιών με τις οποίες έχει να ανταγωνιστεί.
Με κάθε πολίτης των Κρατών Μελών της να επενδύει όσο ένα εισιτήριο για τον κινηματογράφο, η ESA είναι ένας από τους ελάχιστους οργανισμούς που δραστηριοποιείται στο χώρο του διαστήματος: εξερευνεί το διαστημικό χώρο και περιφρουρεί το περιβάλλον της Γης, ενώ παράλληλα ενισχύει την τεχνογνωσία και την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης.
«Μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα μαζί,» ήταν η σκέψη των 10 Ευρωπαϊκών κρατών τα οποία συμφώνησαν στην ίδρυση της ESA το 1975. Η επιτυχία της συνεργασίας τους είναι σήμερα ορατή. Με τη συνεχή υποστήριξη των Κρατών Μελών της, η ESA έχει οικοδομήσει μία ανταγωνιστική Ευρωπαϊκή βιομηχανία που δραστηριοποιείται στο χώρο του διαστήματος.
 

H εκτόξευση του πυραύλου Ariane-5
Από μετεωρολογικούς δορυφόρους μέχρι δορυφορικές τηλεπικοινωνίες, δορυφορική πλοήγηση και παρακολούθηση του φυσικού περιβάλλοντος, η ESA έχει βοηθήσει να ενισχύσει η Ευρώπη την ανεξαρτησία της όσο και τη θέση της στον κόσμο, μαζί με την ποιότητα ζωής των πολιτών της. Μέσα από τις δραστηριότητες της, έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας, επιχειρήσεις και ολόκληρες βιομηχανίες.
«Μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα μαζί,» αποδείχθηκε αληθινή η προφητεία. Περίπου τέσσερις δεκαετίες αργότερα, η διαστημική υπηρεσία της Ευρώπης αριθμεί 20 Κράτη Μέλη, τα οποία συνεργάζονται για να καταφέρουν αποτελέσματα που ξεπερνούν τις δυνατότητες κάθε χώρας μενονωμένα.
Η ESA έχει βοηθήσει να σφυρηλατηθεί ένα πνεύμα συνεργασίας, αποδοχής της διαφορετικότητας, και αναζήτησης της υπεροχής. Η ομαδική δουλειά κάνει τη διαφορά, και οι συνεχείς επιτυχίες της ESAέχουν εμπνεύσει τη συνεργασία μεταξύ των ισχυρών στη εξερεύνηση του διαστήματος.
Για να μάθετε περισσότερα για την ESA και τη σημασία που έχει για την Ευρώπη και τον κόσμο, παρακολουθείστε το σύντομο βίντεο στην αρχή του άρθρου.

1 σχόλιο: