Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ CURIOSITY


Το Curiosity έκανε τις πρώτες του βόλτες στον Άρη. Αρχικά προχώρησε 4.5 μέτρα ευθεία, έκανε στροφή 120 μοιρών και διένυσε ακόμα 2.5 μέτρα. Πλέον, το όχημα βρίσκεται 6 μέτρα μακριά από το σημείο προσγείωσης.

Ο επικεφαλής του συστήματος οδήγησης, Matt Heverly, δήλωσε: «Έχουμε ένα απολύτως λειτουργικό σύστημα κίνησης και πολλά εντυπωσιακά πράγματα να εξερευνήσουμε».

Το Curiosity θα μείνει στο πεδίο προσγείωσης, το οποίο ονομάστηκε «Bradbury Landing» για μερικές μέρες ακόμα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι των οργάνων του και να μελετηθεί το περιβάλλον εκεί. Αργότερα θα ξεκινήσει το πρώτο του ταξίδι 400 μέτρων νοτιοανατολικά.

Σημειώνεται ότι το ρομποτικό όχημα Curiosity προσεδαφίστηκε στον Άρη στις 6 Αυγούστου μετά από οκτώ μήνες και 354 εκατομμύρια μίλια ταξίδι.

Η αποστολή του είναι η πιο ακριβή και τεχνολογικά προηγμένη που εστάλη ποτέ από τη Γη στον συγκεκριμένο πλανήτη, ενώ ο στόχος της Διαστημικής Υπηρεσίας είναι να εξακριβώσει εάν ο πλανήτης θα μπορούσε να φιλοξενήσει μικροβιακή ζωή.




Πηγή thessBomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου