Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

43η επέτειος προσελήνωσης! Συνωμοσία ή πραγματικότητα;




Η αποστολή APOLLO 11 ήταν μέρος του προγράμματος APOLLO της NASA, που τελικό στόχο είχε την προσεδάφιση ανθρώπων στην Σελήνη. Η αποστολή εκτοξεύτηκε από το διαστημικό κέντροKennedy στις 16 Ιουλίου 1969 στις 13:32UTC με έναν πύραυλο Κρόνος V και τριμελές πλήρωμα αποτελούμενο από τους Neil ArmstrongBuzz Aldrin,Michael Collins.  Λίγο αργότερα μπήκε σε πορεία προς την Σελήνη και μετά από ένα ταξίδι τριών ημερών τέθηκε σε τροχιά γύρω από το δορυφόρο της Γης. Μετά από μερικές περιφορές γύρω από την Σελήνη οι Armstrong και Aldrinμπήκαν στην σεληνάκατο Eagle (αετός), και αποχωρίστηκαν από το όχημα διακυβέρνησης Columbia στο οποίο παρέμεινε ο τρίτος αστροναύτης ο Collins. Η κάθοδος της σεληνακάτου κράτησε περίπου 12 λεπτά, δυσκόλεψε όμως λόγω προβλημάτων στον υπολογιστή του σκάφους, αλλά και όταν διαπιστώθηκε ότι η τοποθεσία που είχε επιλεγεί δεν ήταν αρκετά ομαλή. Έτσι ο Armstrong ανέλαβε τον χειροκίνητο έλεγχο της πτήσης, επιλέγοντας επί τόπου άλλο σημείο προσελήνωσης. Τελικά ο Αετός προσεληνώθηκε στη «Θάλασσα της Ηρεμίας», στις 20:17 UTC της 20ης Ιουλίου. Τα πρώτα λόγια που μεταδόθηκαν από την επιφάνεια της Σελήνης ήταν, HoustonTranquility Base hereThe eagle has landed.

Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα; Πραγματικά προσεληνωθήκαμε στο Φεγγάρι; Οι περισσότεροι έτσι νομίζουν. Αποφασίστε μόνοι σας καθώς εξιχνιάζουμε τα στοιχεία!
Τον Φεβρουάριο του 2001, προβλήθηκε στο Αμερικανικό κανάλι FOX TV ένα ρεπορτάζ με τίτλο “Conspiracy TheoryDid we land on the Moon?” «Θεωρία Συνωμοσίας: Πατήσαμε στην Σελήνη;» Το κείμενο που ακολουθεί  προέρχεται από το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.
Μετάφραση, επεξεργασία: ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω http://erenzw.blogspot.gr/
Ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι για να πιστέψουν αυτό το μικρό βήμα του ανθρώπου, χρειάζεται ένα γιγάντιο άλμα πίστης!
Καθώς μελετήθηκαν τα στιγμιότυπα της προσελήνωσης, βρέθηκαν πολλές ανακολουθίες. 








Καταρχάς είδαν την Αμερικανική σημαία να ανεμίζει αν και δεν υπάρχει αέρας. (στην φωτογραφία δεν μπορεί να φανεί, αλλά στην ταινία φαίνεται πεντακάθαρα η σημαία να ανεμίζει!)  



Παρατηρήθηκε ότι παρά την ευκρίνεια του διαστήματος στις φωτογραφίες και τις ταινίες, δεν φαίνονταν κανένα άστρο στον μαύρο ουρανό της Σελήνης! 



Θεωρητικά η απουσία ατμόσφαιρας η οποία έχει ως αποτέλεσμα το σκοτεινό ουρανό ακόμα και κατά την διάρκεια της σεληνιακής ημέρας, θα έκανε ευκολότερη την παρατήρηση των άστρων!








Επίσης, ενώ η σεληνάκατος προσγειώθηκε με πίεση 5000 κιλών γιατί δεν υπάρχει κρατήρας κάτω από το σκάφος, κάτω από την πανίσχυρη πυραυλική μηχανή του;


Για αρχή αυτά τα ερωτήματα έπεισαν πολλούς ότι δεν στείλαμε ανθρώπους στη Σελήνη και ότι κάτι άλλο κρύβετε από πίσω! Όσο εξωπραγματικό και να φαίνεται το 20% των αμερικανών έχει πιστή ότι δεν πήγαμε ποτέ! Είναι δυνατόν η NASA να ξεγέλασε την ανθρωπότητα;


Σύμφωνα με έναν πρώην αστροναύτη είναι απόλυτα εφικτό!
Ο Brian OLeary ήταν αστροναύτης της NASA την δεκαετία του 60’ και ήταν επιστημονικός σύμβουλος στη διάρκεια των αποστολών APOLLO στη Σελήνη:«αναφερόμενος στις αποστολές του APOLLO δεν μπορώ να πω με σιγουριά 100% ότι αυτοί οι άνθρωποι περπάτησαν στην Σελήνη! Είναι πιθανό η NASA να συγκάλυψε την ιστορία για να προλάβει και να είναι υποτίθεται η πρώτη που κατόρθωσε να πάει στην Σελήνη»






Είναι πιθανό η NASA να συγκάλυψε την ιστορία για να προλάβει και να είναι  υποτίθεται η πρώτη που κατόρθωσε να πάει στην Σελήνη; Ήταν τόσο σημαντική η πρωτιά στο φεγγάρι ώστε να γίνει μια τόσο μεγάλη απάτη;
Για να απαντήσουμε σε αυτό θα πρέπει να πάμε πίσω 43 χρόνια όταν Αμερικανοί και Σοβιετικοί ήταν εγκλωβισμένοι σε έναν αγώνα για την κυριαρχία του πλανήτη! Οι άνθρωποι υπέθεταν ότι το έθνος που θα νικούσε στον αγώνα του διαστήματος θα κέρδιζε και τον ψυχρό πόλεμο. Ήταν λίγο πολύ μια εποχή εθνικής υστερίας.
 
Τα πρωτοσέλιδα των Σοβιετικών εφημερίδων την



εποχή που πρώτοι έστελναν στο διάστημα τον 
πρώτο δορυφόρο του κόσμου! Τον Sputnik

Στις 4 Οκτωβρίου 1957 οι Σοβιετικοί τρομοκράτησαν την Αμερική όταν έστειλαν στο διάστημα τον πρώτο δορυφόρο του κόσμου! Τον Sputnik!
Οι New York Times αναγκάστηκαν να δημοσιεύσουν ένα άρθρο που εξηγούσε στους αμερικανούς ότι δεν μετέφερε πυρηνικές βόμβες για να τις ρίξει στην Νέα Υόρκη! Ο φόβος του κοινού γα πυρηνική καταστροφή εντείνονταν, καθώς οι ρώσοι προηγούνταν στον αγώνα για την κατάκτηση του διαστήματος. Πολλοί φοβήθηκαν ότι ο απώτερος στόχος της Σοβιετικής Ένωσης ήταν να εγκαταστήσει βάση πυραύλων στη Σελήνη. Εντωμεταξύ το διαστημικό πρόγραμμα της Αμερικής συναντούσε δυσκολίες ακόμα και στο να σηκώσει τα διαστημόπλοια από το έδαφος. Η πιθανότητες να φτάσουν στη Σελήνη και να επιστρέψουν με ασφάλεια στη Γη ήταν περίπου 0,0027%! Με άλλα λόγια απειροελάχιστες.   

Αν οι αποστολές του APOLLO ήταν μια μεγαλειώδης απάτη πως συντελέστηκε;


Ο Bill Kaysing ήταν αναλυτής και μηχανολόγος, και εργαζόταν σε έναν από τους προμηθευτές της NASA, και συγκεκριμένα στην εταιρία Rocktdyne, η οποία είχε αναλάβει τμήμα της εξέλιξης του κινητήρα των αποστολών APOLLO. Σύμφωνα με τον Kaysing η εκτόξευση του διαστημοπλοίου ήταν πραγματική αλλά ποτέ δεν έστειλαν αστροναύτες στη Σελήνη: «Οι αστροναύτες εκτοξεύτηκαν με το Saturn 5 για να δικαιολογήσουν την εξαφάνιση τους και απλά περιστράφηκαν γύρω από την Γη για 8 ημέρες. Στο ενδιάμεσο έδειχναν αυτές τις πλαστές φωτογραφίες των αστροναυτών στην Σελήνη. Αλλά την 8η ημέρα ο θαλαμίσκος του διαστημοπλοίου αποκολλήθηκε και κατέβηκε στην Γη όπως φαίνεται στην ταινία! Αυτό που πολλοί πιστεύουν είναι ότι είπαν: Αν δεν μπορείς να το κάνεις, προσποιήσου ότι το έκανες!»






Ο Kaysing πιστεύει ότι η NASA με τα 40 δις δολάρια προϋπολογισμό είχε την δυνατότητα να σκηνοθετήσει την απάτη σε περίπτωση που δεν θα κατόρθωνε να φτάσει στην Σελήνη:«αυτό που με κάνει να πιστεύω ότι η NASA  και η Κυβέρνηση σκηνοθέτησαν την δήθεν προσελήνωση ήταν ότι τεχνικά δεν μπορούσαν να το κατορθώσουν και έπρεπε να βρουν μια εναλλακτική λύση που θα την πίστευε το κοινό.» Ο Kaysing πιστεύει ότι η προσελήνωση πραγματοποιήθηκε στην έρημο της Nevada στην περιοχή 51: «Η περιοχή 51 είναι από τις πιο αυστηρά φυλασσόμενες εγκαταστάσεις στις Η.Π.Α. Αν κατορθώσεις να μπεις μέσα για να βρεις πληροφορίες μπορεί να δολοφονηθείς χωρίς καμιά προειδοποίηση.»
Φωτογραφίες της περιοχής 51 που τραβήχτηκαν από το ρωσικό δορυφόρο αποκαλύπτουν όχι μόνο ολόκληρα υπόστεγα που μοιάζουν με κινηματογραφικά πλατό, αλλά και άγονες σεληνιακές περιοχές που «τυχαία» είναι γεμάτες με κρατήρες!

Συγκρίνετε την αριστερή φωτογραφία που υποτίθεται τραβήχτηκε
από το APOLLO 10, με την δορυφορική φωτογραφία δεξιά
που τραβήχτηκε από την περιοχή 51

Θα μπορούσε η σεληνάκατος να ήταν ένα μοντέλο που χαμηλώθηκε με καλώδια σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό;
Ο Kaysing υποστηρίζει ότι αυτό μπορεί να εξηγεί την απουσία του ήχου της μηχανής στην αυθεντική ταινία της NASA, καθώς και την έλλειψη φλόγας κατά την αποχώρηση των αστροναυτών από την Σελήνη: «Ο ήχος μιας πυραυλικής μηχανής φτάνει τα 140db έως 150db. Δηλαδή είναι πολύ θορυβώδης. Πως είναι δυνατόν να ακούγονται οι φωνές των αστροναυτών πάνω από τον θόρυβο της πυραυλικής μηχανής;»
Λίγους μήνες πριν την ιστορική προσεδάφιση στην Σελήνη έγινε μια δοκιμαστική πτήση του πρωτότυπου σκάφους προσεδάφισης. Ενώ οι κάμερες της NASA καταγράφουν την δοκιμαστική πτήση, ο Neil Armstrong αγωνίζεται να ισορροπήσει το δυσκολοκυβέρνητο σκάφος. Τότε περίπου στα 90 μέτρα ύψος το σκάφος φεύγει τελείως εκτός ελέγχου. Την τελευταία στιγμή ο Armstrong εκτοξεύεται από το κάθισμα, και σώζετε! Αν το σκάφος ήταν τόσο ασταθές και δύσκολο στην διακυβέρνηση του σε ένα τόσο ελεγχόμενο περιβάλλον στην Γη, πως μπόρεσε να προσεδαφιστεί άψογα στο άγνωστο περιβάλλον της Σελήνης; 
Ο Armstrong δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση του προσγειώνετε στο χώρο
 τον δοκιμών και σώζει την ζωή του, ενώ το πρωτότυπο της σεληνακάτου
 βρίσκετε μέσα στις φλόγες μετά την πτώση του. Μερικούς μήνες αργότερα
 σε τελείως ξένο περιβάλλον ο Armstrong θα εκτελέσει μια άψογη
προσγείωση στην Σελήνη!!!

Κρατήρας προσελήνωσης και σεληνιακή σκόνη
«Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κρατήρας κάτω από το σκάφος προσεδάφισης είναι ένα από τα πιο συντριπτικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την απάτη» σύμφωνα με τον Kaysing. Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας κρατήρας για καμιά από τις έξι προσεδαφίσεις στην Σελήνη, την στιγμή που ο κινητήρας είχε ισχύ πρόωσης της τάξης των 44.000Ν (10.000lbf)!
Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο..αν πράγματι είχαν φτάσει στην Σελήνη, η σκόνη που θα είχε σηκωθεί κατά την προσελήνωση, θα έπρεπε στην συνεχεία μέρος της να καθίσει πάνω στο σκάφος, και να βρίσκαμε ίχνη της πάνω σε αυτήν από τις φωτογραφίες! Σε καμιά όμως φωτογραφία δεν υπάρχουν ίχνη σκόνης πάνω στις σεληνακάτους!
Ενώ κατά την προσελήνωση ο κινητήρας των 40.000 Ν θα έπρεπε να
 σηκώσει ένα σύννεφο σκόνης το οποίο στην συνέχεια θα έπρεπε
 μέρος του να καλύψει το σκάφος, στις φωτογραφίες της NASA
 δεν υπάρχει κανένα ίχνος σκόνης!


Τι γίνετε όμως με τις φωτογραφικές μηχανές των αστροναυτών; Κάποιοι λένε ότι οι ογκώδεις διαστημικές στολές πρέπει να δυσκόλευαν τους αστροναύτες να χειριστούν τις μηχανές που ήταν σταθεροποιημένες στο στήθος τους. Ο άνθρωπος που σχεδίασε αυτές τις κάμερες είναι ο Jan Lundberg«Στην επιφάνεια της Σελήνης φορώντας την στολή δεν μπορούσαν να δουν την φωτογραφική, δεν μπορούσαν να σκύψουν αρκετά το κεφάλι τους, δεν μπορούσαν να δουν το σκόπευτρο και έπρεπε να σκοπεύουν με το σώμα τους». Αν ήταν τόσο δύσκολος ο χειρισμός των φωτογραφικών μηχανών πως βγήκαν τόσες χιλιάδες φωτογραφίες με κρυστάλλινη ευκρίνεια και με τόσο ακριβές πλαίσιο; Ο Kaysing αναφέρει:«οι φωτογραφίες που βλέπουμε και υποτίθεται ότι τραβήχτηκαν στην Σελήνη είναι απολύτως τέλειες. Δυστυχώς όμως έχουν γίνει λάθη που τώρα ανακαλύπτονται».
Οι υποστηρικτές της ύπαρξης συνωμοσίας πιστεύουν ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι ο φωτισμός των σεληνιακών φωτογραφιών. Η μόνη πηγή φωτός των αστροναυτών στη Σελήνη ήταν ο Ήλιος. «Δεν υπάρχει επιπλέον φωτισμός ούτε φλας ούτε τίποτε άλλο»εξηγεί ο Lundberg (σχεδιαστής των φωτογραφικών καμερών).
Εντούτοις στην παρακάτω φωτογραφία από το APOLLO 14 οι σκιές πέφτουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις σαν αποτέλεσμα πολλαπλών πηγών φωτός! Οι σκιές από τις πέτρες στο  έδαφος θα έπρεπε να πέφτουν στην ίδια κατεύθυνση με την σκιά της σεληνακάτου! 


Στην παρακάτω φωτογραφία του APOLLO 17 οι σκιές και πάλι πέφτουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις! Οι σκιές του ήλιου όμως, πάντα πέφτουν παράλληλα και ποτέ δεν διασταυρώνονται!


Οι υποστηρικτές της ύπαρξης συνωμοσίας λένε ότι δεν είναι μόνο οι σκιές που δείχνουν ότι υπάρχει πρόσθετος φωτισμός, αλλά και αυτά που φωτογραφήθηκαν μέσα στις σκιές! Για παράδειγμα στην επόμενη φωτογραφία είναι ένας αστροναύτης που κατεβαίνει μέσα σε μια τεράστια σκιά που δημιουργείται από την σεληνάκατο. Εντούτοις όλο το σώμα του είναι ορατό! Πως γίνετε να μην σκιάζετε το σώμα του;  


Στην επόμενη φωτογραφία ο Ήλιος είναι ακριβώς πίσω από τον αστροναύτη. Αν και η λογική λέει ότι  το πίσω μέρος του σώματος του θα έπρεπε να είναι φωτισμένο και το μπροστά σκιασμένο, διακρίνονται καθαρά και οι παραμικρές λεπτομέρειες των χαρακτηριστικών του! Όπως λέει ο Lundberg: «Φαίνεται σαν να στέκεται μπροστά σε κάποιο προβολέα, και αυτό δεν μπορώ να το εξηγήσω..κάτι μου διαφεύγει (γέλια)..»


Στην επόμενη εντυπωσιακή φωτογραφία με τον ήλιο να βρίσκετε πίσω από την σεληνάκατο, το μπροστινό μέρος του σκάφους φαίνετε ολοκάθαρα! Ακόμα και οι λέξειςUnited States είναι πολύ ευκρινείς. Πως γίνετε αυτές οι φωτογραφίες να είναι τόσο λεπτομερείς; Μήπως γίνετε γιατί υπάρχουν πολλές πηγές φωτισμού, που σημαίνει ότι δεν βρίσκονται στην Σελήνη;


Στην επόμενη φωτογραφία φαίνεται το ίδιο βουνό σαν φόντο αλλά σε δυο διαφορετικές φωτογραφίες! Όμως η σεληνάκατος υπάρχει μόνο στην μια κάτι πολύ απίθανο αφού η σεληνάκατος ποτέ δεν μετακινήθηκε και η βάση της παρέμεινε εκεί και μετά το πέρας της αποστολής! Μερικοί υποστηρίζουν ότι το ίδιο τεχνητό φόντο χρησιμοποιήθηκε όταν τραβήχτηκαν δυο εντελώς διαφορετικές φωτογραφίες. 

  

Να δούμε μερικές ακόμα εντυπωσιακές φωτογραφίες; Οι υποστηρικτές ύπαρξης συνωμοσίας θεωρούν ότι η ενδελεχείς εξέταση των φωτογραφιών δείχνει ότι  έχει γίνει επέμβαση. Για παράδειγμα τα σημεία σκόπευσης διαγράφονταν συνέχεια στις κάμερες στη Σελήνη και πρέπει να εμφανίζονται πάνω από κάθε εικόνα. Αλλά στην παρακάτω φωτογραφία; Ένα σημείο σκόπευσης βρίσκετε πίσω από το rover της Σελήνης! Είναι απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο και πρέπει να ήταν το αποτέλεσμα τεχνητής επέμβασης στην φωτογραφία.



Στην επόμενη φωτογραφία από το APOLLO 11 τα εργαλεία καλύπτουν το σημείο σκόπευσης!



Στην επόμενη φωτογραφία η σημαία καλύπτει το σημείο σκόπευσης!








Ραδιενέργεια

Ένα άλλο θέμα που έχει απασχολήσει τους σκεπτικιστές είναι η ραδιενέργεια. Μπορούσαν οι αστροναύτες να επιζήσουν από την θανατηφόρα ραδιενέργεια του διαστήματος; Κάποιοι λένε ότι οι αστροναύτες δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν στο ταξίδι. Δεν μπορούσαν να φτάσουν στη Σελήνη εξαιτίας του φαινομένου ραδιενεργές ζώνες του Van Allen!
Οι ζώνες Van Allen είναι ομάδες ηλεκτρονίων (ηλεκτρικού φορτίου έως 10 MeV), και πρωτονίων (10-100 MeV), τα οποία έχουν παγιδευτή από το μαγνητικό πεδίο της γης. Η εσωτερική ζώνη ανακαλύφθηκε το 1958 μετά τις αποστολές Explorer και εκτείνετε από 400 έως 12.000 Km. Τα παραπάνω μεγέθη είναι προσεγγιστικά, καθώς διαφέρουν ανάλογα με το δυναμικό των παγιδευμένων σωματιδίων ενώ παρουσιάζονται και μερικές ανωμαλίες εξαιτίας της απόκλισης του γεωμετρικού από το μαγνητικό άξονα της γης.





Το βασικό επιχείρημα που σχετίζετε με τις ζώνες Van Allen έχει να κάνει με την ραδιενέργεια που θα αντιμετώπιζαν οι αστροναύτες καθώς τα διαστημικά οχήματα είναι υποχρεωμένα να τις διασχίσουν στο ταξίδι για την Σελήνη.
Ο Kaysing αναφέρει: «οποιοδήποτε πλάσμα περνούσε από τη ζώνη του Van Allen θα αρρώσταινε βαριά ή θα πέθαινε από την ραδιενέργεια σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.»Εκτός από τις αποστολές του APOLLO κανένα άλλο επανδρωμένο διαστημόπλοιο δεν δοκίμασε να περάσει μέσα από αυτή τη θανατηφόρα  ραδιενέργεια. Όλες οι επανδρωμένες αποστολές του GeminiMercurySkyland πέρασαν κάτω από την ζώνη ραδιενέργειας. Μόνο αυτές που πήγαν στην Σελήνη πέρασαν από μέσα. Για να προστατευτούν οι αστροναύτες ο θαλαμίσκος θα έπρεπε να έχει μολυβένια ασπίδα πάχους μέχρι δυο μέτρα σύμφωνα με τον φυσικό Ralph Rene«η μονή ασπίδα που είχαν ήταν το λεπτεπίλεπτο κάλυμμα το διαστημοπλοίου και οι στολές τους που αποτελούνταν από υαλοβάμβακα, ίνες αλουμινίου και ελαστική σιλικόνη! Σχετικά με την ραδιενέργεια είναι πολύ ενδιαφέρον το ότι οι αστροναύτες προστατεύονταν από ένα λεπτό φύλλο αλουμινίου ενώ εδώ στην γη για να βγάλουμε μια ακτινογραφία στο γιατρό μας βάζουμε ολόκληρη ασπίδα από μόλυβδο!»


Κάποιοι υποστηρίζουν πως ότι αν οι ζώνες του Van Allen δεν σκότωναν τους αστροναύτες, θα το είχαν κάνει οι μεγαλύτερες δόσεις ραδιενέργειας που υπάρχουν στο απώτερο διάστημα. Οι βίαιες ηλιακές εκρήξεις, οι μαγνητικές καταιγίδες, γεμίζουν το διάστημα με μεγάλη ραδιενέργεια. Μια μαγνητική καταιγίδα μπορεί να κάνει 1000 φορές πιο έντονες τις ραδιενεργές ζώνες απ’ότι ήταν προηγουμένως.
Η αποστολή του APOLLO 16 συνέπεσε με μια από τις πιο έντονες καταιγίδες που καταγράφηκαν.
Αν και οι επιπτώσεις τις ραδιενέργειας είναι φοβερές, και κυμαίνονται από απώλεια μαλλιών μέχρι καρκίνο και θάνατο, οι ηλιακές εκρήξεις δεν είχαν καμιά βλαβερή επίπτωση στο πλήρωμα του APOLLO 11!

Μήπως αυτή είναι και η κύρια αιτία που οι ρώσοι δεν σκόπευαν ποτέ να στείλουν ανθρώπους στην Σελήνη; Μήπως ήταν ο φόβος της θανατηφόρας ραδιενέργειας που ανάγκασε τους ρώσους να εγκαταλείψουν τα σχέδια τους; Ένας από τους κοσμοναύτες τους ο Boris ValentinovichVolinov υποστηρίζει ότι αυτό ήταν ένας παράγοντας:
«Φυσικά και φοβόμασταν να πάμε στο διάστημα. Δεν είχαμε ιδέα πως θα επηρεάσει η ραδιενέργεια τον άνθρωπο. Υποπτευόμασταν ότι πιθανόν η ραδιενέργεια θα μπορούσε να περάσει και μέσα στο ίδιο το σκάφος!»

Αν η NASA πραγματικά προσεδάφισε διαστημόπλοια στην Σελήνη, θα πρέπει να έχουν μείνει απομεινάρια από τις έξι επιτυχείς αποστολές του Apollo που πήγαν εκεί. Οι βάσεις των σκαφών, τα σεληνιακά rover, ακόμα και οι αμερικανικές σημαίες θα βρίσκονται σε όλα τα σημεία προσελήνωσης.
Τα ερωτήματα όμως παραμένουν μέχρι σήμερα.
Υπάρχουν λοιπόν οι αποδείξεις από τις αποστολές του APOLLO στο έδαφος της Σελήνης;
Η υπόθεση συνωμοσίας αληθεύει;
Προσεληνωθήκαμε πραγματικά στη Σελήνη;  
Ερ.Ε.Ν.Ζω http://erenzw.blogspot.gr/




2 σχόλια:

  1. δεν ξέρω αν αληθεύει ή όχι, πάντως όλος ο κόσμος ξέρει ότι πρώτος πάτησε τα πόδια του στην σελήνη ο Νιλ Αρμστρονγκ και έστησε την αμερικανική σημαία..
    απο εκέι και πέρα τι έκανε η κυρία ΝΑΣΑ τώρα τα ακούω όλα αυτά που γράφεις στην ανάρτηση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μια θεωρία και μάλιστα πολύ παλιά και έχουν γραφτεί πάρα πολλά βιβλία γι'αυτό,οτι ήταν όλα σκηνοθετημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή