Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

Το αναδημοσιεύω γιατί πρέπει να τα λέμε όλα ,και γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Η νεολαία του Συνασπισμού υπέρ της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας»!
 
Να τους χαίρεσαι Αλἐξη... Θα σε αφήσουμε να προχωρήσεις μόνος!

Η εφημερίδα ΕΠΟΧΗ (επίσημο όργανο της ΑΚΟΑ, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πολιτικούς βραχίονες του ΣΥΝ), μας ενημερώνει με δημοσίευμά της πως στα Σκόπια “θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαδήλωση “αντιεθνικιστικών και αντιμιλιταρικών κινημάτων από Ελλάδα και Μακεδονία”! Μεταξύ των συμμετεχόντων από Ελλάδα θα είναι και η νεολαία του Συνασπισμού...
 

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα - μεταξύ άλλων - αναφέρει:  
«Οργανώσεις από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας πραγματοποιούν πολιτική εκδήλωση και στη συνέχεια διαδήλωση στο κέντρο των Σκοπίων, το Σάββατο 17 Μαΐου.

Το κεντρικό σύνθημα αυτής της αντιεθνικιστικής αντιμιλιταριστικής πρωτοβουλίας είναι “ΒΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ”. Συμμετέχουν η Αντιεθνικιστική Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία,ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, μέλη της πρώην Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης, η Νεολαία Συνασπισμού, η ΟΚΔΕ (Σπάρτακος), η πολιτική οργάνωση Κόκκινο, η ομάδα Αυτονομία ή Βαρβαρότητα, καθώς και ανένταχτοι/ες πολίτες εναντίον του εθνικισμού από την Ελλάδα και οι οργανώσεις από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας Δράση για την Ειρήνη, Ένωση Πολιτών για τη Δημοκρατία, την Ειρήνη και την Ανοχή – AURORA και “Δεν Πίνουμε Πετρέλαιο” -

Πρωτοβουλία για την απόσυρση των μακεδονικών στρατευμάτων από το Ιράκ πραγματοποιούμε από κοινού ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στα Σκόπια με το εξής μήνυμα προς τους δύο λαούς: Εμείς, στην Ελλάδα, δεν επιτρέπουμε στην ελληνική κυβέρνηση να “βαφτίσει” τη γειτονική χώρα. Και εμείς, στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, δεν επιτρέπουμε στη μακεδονική κυβέρνηση με πρόσχημα το όνομα να οικοδομεί το δικό της εθνικιστικό οικοδόμημα.»

ΠΗΓΗ: citypress-gr -http://promaxosathena.blogspot.com/

2 σχόλια:

 1. Απαιτώ πλέον ως Μακεδόνας και ως Ελληνας και ίσως ως μελλοντικός ψηφοφόρος του Τσίπρα την αλλαγή πολιτικής,λογικής αντιμετώπισης των παραχαρακτών της ιστορίας,όπως και των μουσουλμάνων της Θράκης γιατί απ'ότι έμαθα τους έταξαν περίεργα πράγματα.
  Δέ μπορείς να διεκδικείς τη ψήφο του κάθε Έλληνα αν δεν είσαι ξεκάθαρος και κρυστάλλινος σε τέτοια σοβαρά εθνικά θέματα ειδάλλως συγγνώμη αλλά να μου λείπει το βύσσινο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Σλαβικός λαός των Σκοπίων δεν δικαιούται να καπηλεύεται το πολιτιστικό αγαθό της Μακεδονίας γιατί η Μακεδονία, ως έννοια, ως αγαθό, ως Ιστορία, ως πολιτισμός, είναι Ελληνική. Το όνομα είναι Ελληνικό και όπως είπε ο Ελύτης πριν πεθάνει, "το όνομά μας είναι η ψυχή μας".

   Διαγραφή