Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Όλο το γνωστό Σύμπαν σε ένα ταξίδι έξι λεπτών από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και χλωμή μπλέ κουκίδα του carl sagan.

Ανοίξτε οπωσδήποτε τα ηχεία σας, γιατί η μουσική είναι καταπληκτική.
Το βίντεο ξεκινάει από τα Ιμαλάϊα για να φτάσει στο απώτατο άκρο του Κόσμου και στην αρχή του, το Big Bang. Έναν Κόσμο που περιέχει περίπου 100 δισεκατομμύρια άστρα μόνο στον Γαλαξία μας, και κατά προσέγγιση 125 δισεκατομμύρια γαλαξίες (εκ των οποίων μόνο οι 3.000 είναι ορατοί). Έναν Κόσμο που έχει διάμετρο περίπου 40 δισεκατομμύρια έτη φωτός, ενώ το παρατηρήσιμο Σύμπαν είναι μόνο 13.7 δισ. έτη φωτός. Άρα μπορούμε να δούμε ένα απειροελάχιστο μόνο κομμάτι του Σύμπαντος. Πώς λοιπόν να πιστέψουμε ότι η Γη μας είναι ο μοναδικός τόπος με συνθήκες κατάλληλες για την ‘σπορά’ της όποιας ζωής;
Ας σημειωθεί πως το πιο πάνω βίντεο φτιάχτηκε από αστροφυσικούς του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη.  
Σχολιάστε αν θέλετε όχι μόνο τα βίντεο αλλά και τα συναισθήματα που σας πλημμυρίζουν βλέποντας τα.

και ακολουθεί το μνημειώδες βίντεο Χλωμή μπλέ κουκίδα του carl sagan,για να μας θυμίσει πόσο μικροί και ματαιόδοξοι είμαστε μπροστά στη Χάρη και το μεγαλείο του ΘΕΟΥ.


Σας εύχομαι με την ευκαιρία καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.
Στράτος.

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικός ο C. Sagan, με τα βιβλία του ταξίδεψα και μεγάλωσα. Πριν από καμιά πενταετία μάλιστα κάποια εφημερίδα έδινε μια σειρά DVD του 7 ή 8. Καλή Ανάσταση Στράτο, αν και μπορεί να τα ξαναπούμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τα έχω είναι συλλεκτική έκδοση 7dvd και 13 ωριαία επισόδια με τίτλο cosmos, carl sagan η εγκυκλοπαίδεια του σύμπαντος.Ηταν τηλεοπτική σειρά-ορόσημο παραγωγής 2000καιΕλληνικη παραγωγή το 2005.

      Διαγραφή