Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ;



Ενώ εδώ και καιρό μετράμε τις μέρες για τις προαναγγελλόμενες στρατιωτικές επεμβάσεις στη Συρία ή το Ιράν, φαίνεται ότι δεν θα αποφύγουμε τις ένοπλες συγκρούσεις στη γειτονιά μας. Τα μηνύματα που μας έρχονται από τις προετοιμασίες ένοπλων παραστρατιωτικών αλβανικών ομάδων είναι ανησυχητικά.
Προ εβδομάδος, ο αυτοαποκαλούμενος «Στρατός για την Απελευθέρωση των Σκλαβωμένων Αλβανικών Εδαφών (ACTOSH – Armata per Clirimin e Trojeve te Okupuara Shqiptare) έδωσε στο φως της δημοσιότητας προκήρυξη, μετά από συγκέντρωση αρχηγών παραστρατιωτικών ομάδων στην Μιτρόβιτσα, στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, πόλη που κατοικείται από Σέρβους και Αλβανούς.
Η προκήρυξη-τελεσίγραφο αφορά κατ’ αρχάς τις κυβερνήσεις του Κοσσυφοπεδίου και των Σκοπίων, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία πέντε σλαβικής καταγωγής πολιτών στα Σκόπια και τις διαδηλώσεις του σλαβικού πληθυσμού κατά των Αλβανών. Θα επέμβουν, γράφουν, αν η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου δεν επιβληθεί στις Βόρειες περιοχές. Ως προς τα Σκόπια, απαιτούν την απόσυρση του σκοπιανού στρατού απ’ όλες τις περιοχές που κατοικούν Αλβανοί.
Υπάρχει όμως και επανάληψη αναφοράς στην Ελλάδα: «Οι απειλές των Ελλήνων σωβινιστών προς την Αλβανική Δημοκρατία αυξάνονται. Λησμονούν όμως ότι αυτοί είναι αποικιοκράτες των αλβανικών εδαφών στην Ελλάδα. Έχουμε διαπιστώσει ότι απ’ την  δημοσιοποίηση του τελευταίου μας υλικού το 2011 εκείνοι έχουν παροτρύνει τον Ελληνικό τύπο να ουρλιάζει κατά των στρατιωτικών  δομών μας, ότι τάχα έχουν ξεκινήσει επί τούτου «ανακρίσεις» απ’ την Ιντερπόλ».
Και υπάρχει και η απειλή: «… προειδοποιούμε επίσης την Ελληνική κυβέρνηση να μην παίζει με τις τύχες της Τσαμουριάς και των Τσάμηδων αλλιώς θα έχει να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις μας…».
Αν πει κάποιος, ότι δεν μπορεί να βλάψει σοβαρά μια χώρα η δράση ολιγομελούς ομάδας ενόπλων παραστρατιωτικών, θα κάνει λάθος. Ο κ. Σημίτης επρόκειτο να εγκαινιάσει Υποσταθμό της ΔΕΗ στη Θεσπρωτία και την προηγούμενη ανατινάχτηκε (τα συστημικά ΜΜΕ έκαναν λόγω για κάποιο ατύχημα). Δεν χρειάζονται πολλοί. Λίγοι επαγγελματίες μισθοφόροι, είναι αρκετοί για να προβούν σε σαμποτάζ ή να κάψουν τη μισή Ελλάδα.
Βέβαια, υπάρχουν οι ρεαλιστές Αλβανοί αρχηγοί, όπου σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, φαίνεται ότι ο αλβανικός πληθυσμός κατά την επόμενη δεκαετία θα φτάσει στο 60% του συνολικού πληθυσμού Σκοπίων. Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό το ποσοστό -σήμερα είναι κοντά στο 30%- είναι όμως γεγονός ότι παρατηρείται υπεργεννητικότητα του αλβανικού στοιχείου σε αντίθεση με την υπογεννητικότητα του σλαβικού.
Οι βαλκανικές χώρες παρακολουθούν με προσοχή αυτές τις κινήσεις, έχοντας κατά νου τυχούσα επανάληψη των γεγονότων του 2001. Έχουμε έτσι τις πληροφορίες της εφημερίδας Kurir, από τις Σερβικές Μυστικές Υπηρεσίες: «Αλβανοί εγκληματίες προτίθενται να ξεκινήσουν ένοπλη σύγκρουση στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία. Επιδιώκουν την ενίσχυση της αγοράς των ναρκωτικών και την υλοποίηση της ιδέας της Μεγάλης Αλβανίας».
Σύμφωνα με την εφημερίδα του Βελιγραδίου, όπως μεταφέρει ο echedoros, ο πρώην διευθυντής του Στρατιωτικού Οργανισμού για την Ασφάλεια, κ. Momir Stojanovic, πριν από λίγες ημέρες δήλωσε: «Ολόκληρη η κοινωνία του Κοσσυφοπεδίου, βασίζεται στο σύστημα της μαφίας. Το μόνο πράγμα που υπάρχει είναι ο αγώνας των φατριών για το λαθρεμπόριο, την εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικών. Οι κάτοχοι του λαθρεμπορίου είναι ο πρώην επικεφαλής του UCK, που τώρα διαφημίζονται μέσω δελτίων τύπου ως Αλβανικός Εθνικός Στρατός, καθώς και τα θεσμικά όργανα του Κοσσυφοπεδίου δεν αντιδρούν επειδή είναι βαθιά συμμέτοχοι», είπε ο κ. Στογιάννοβιτς.
Την κατάσταση επιτείνει ο μεγαλοϊδεατισμός του κ. Γκρούεφσκι, ο οποίος έχει καταφέρει να δημιουργήσει προβλήματα το κράτος του με όλα τα άλλα βαλκανικά κράτη (έχοντας την υποστήριξη μόνον της Τουρκίας).

Ο Μακεδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου