Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Σήμερα έγινε η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας στήν αρχαία Ολυμπία.


Σεβασμός στην ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ από όλη την ανθρωπότητα



ΟΥΤΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΟΥΤΕ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ. ΟΥΤΕ ΜΑΪΜΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΙ. ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. …ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ.

Στην τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012», Λόρδος Σεμπάστιαν Κόε, ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα μας, Ντέιβιντ Λάντσμαν, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, με αρκετά μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, μέλη της ΔΟΕ, Έλληνες και Βρετανοί αξιωματούχοι και πολλοί άλλοι.
Από νωρίς το πρωί η αστυνομία είχε λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας που ξεκινούσαν μέσα από την πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας και από το ύψος του Αρχαιολογικού Μουσείου της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων υποχρέωναν όλα τα οχήματα να σταθμεύσουν, ενώ έλεγχοι διεξάγονταν κατά την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο και το στάδιο, καθώς και στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας.
Χιλιάδες κάτοικοι των γύρων περιοχών και εκδρομείς από την Ελλάδα κα το εξωτερικό, αψηφώντας τον καυτό ήλιο, κατέκλυσαν το απρανές του Σταδίου της Αρχαίας Ολυμπίας και χειροκροτούσαν θερμά τις Ιέρειες στο τέλος της Τελετής, καθώς και τους ομιλητές της εκδήλωσης και μεταξύ τους τον Ζακ Ρογκ, που ολοκληρώνοντας είπε στα ελληνικά: «ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».
Με την έναρξη της τελετής στο Ναό της Ήρας, την οποία παρακολούθησαν οι Έλληνας και ξένοι επίσημοι, ένα σύννεφο σκέπασε το χώρο πάνω από το Στάδιο, αλλά σύντομα διαλύθηκε, κάνοντας εύκολη τη διαδικασία Αφής της Φλόγας και το άναμμα της δάδας από την Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη με τη βοήθεια ενός κοίλου κατόπτρου.
Το σοβαρό απρόοπτο, όμως, συνέβη λίγο αργότερα όταν, με την ολοκλήρωση του τελετουργικού του χορού και την εμφάνιση της πρωθιέρειας στην κορυφή του Λόφου με την Ιερή Φλόγα, η οποία ήταν αναμμένη στην εστία που κρατούσε στα χέρια της, ένας ξαφνικός δυνατός αέρας την έσβησε. Χωρίς να πανικοβληθεί η πρωθιέρεια κατευθύνθηκε πίσω στο Βωμό και μετά από δύο λεπτά επέστρεψε με αναμμένη και πάλι την εστία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου